Despre TrufArt

Trufa este prezentă în preparatele românești din cele mai vechi timpuri. În 1841 la Iași, apare prima carte de bucate românești, unde apar și rețete cu trufe. Mai mult decât atât, Casa Regală din România avea o tradiție a rețetelor cu trufe și organiza periodic și vânători de trufe. Cu toate acestea, timpul și perioada austeră a comunismului au făcut să dispară puțin câte puțin din cultura trufei în România.

Trufart este primul brand românesc care are ca scop reînvierea acestei tradiții. Prin acest brand încercăm sa readucem în prim-planul zonei culinare românești trufa. Ne-am propus să îndeplinim acest țel atât prin susținerea de prelegeri despre trufe cat și prin comercializarea produselor cu trufă românești. Acestea provin de la producătorii autohtoni pentru care brandul Trufart este furnizor direct de trufă proaspătă de cea mai bună calitate.

Radu Rughiniş

Radu Rughiniș este creatorul Brandului Trufart. Reprezentant Giuliano Tartufi în România, este cel care a reintrodus pe meniul restaurantelor și magazinelor specializate din București produse cu trufe. Încă din copilărie s-a deprins cu tainele trufelor și ale ciupercilor din pădure, iar acum transmite și celorlalți cate puțin din ceea ce știe susținând periodic cursuri despre trufe și vânători, împreună cu partenerul său canin, Bosco.

Top